Fred Vonk

Muziek!

Actueel nieuws - Agenda


Op zaterdag 23 april 2022 werd mijn nieuwe orgelwerk voor twee orgels i.o.v. Henk Kooiker bij zijn 60-jarig organistenjubileum uitgevoerd door Henk Kooiker en Ruud Huijbregts in de St. Cathrien te Eindhoven. Het heeft als titel 'Rhapsody for Two Organs' en is uitgegeven bij Edition Ferrimontana. Te oordelen aan het lange applaus voor de musici en het commentaar na afloop werd het werk goed ontvangen. Henk Kooiker bespeelde het altaarorgel en op een scherm waren de verrichtingen van Ruud Huijbregts te zien op het hoofdorgel. Binnenkort zal een opname van Arno Eliëns van dit werk op de site verschijnen.

Het in juni 2020 geschreven werk voor dubbelkoor met als titel 'Song for Tessa' wordt op zaterdag 4 juni 2022 15.00 uitgevoerd in de St. Cathrien. Verschillende koorleden hebben enthousiast gereageerd op de muziek.


Het koor Capella Vesperale van de Stichting Oecumenische Koorvespers te Eindhoven verzorgt onder mijn leiding een vesper op zondag 18 september om 16.00 in de Stadskerk St. Cathrien te Eindhoven. De vesper staat in het teken van de bevrijding van Eindhoven. Ruud Huijbregts zal samen met enkele andere musici een cantate van Telemann spelen in het kader van deze vesper.


Op 21 september speel ik tijdens de middagpauzeviering om 12.15 in de St. Cathrien Te Eindhoven. De muziekstukken zijn nog niet bekend.


Eveneens op 21 september zal een besloten optreden plaatsvinden in Eindhoven van het kamerkoor NotaBene, voor het laatst onder mijn leiding. Na vijftien jaar wordt het tijd om iets anders te gaan doen.